Virarea pensiilor inainte de Paste: 2-3 mai direct in conturi, 3 mai prin posta

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa la Timisoara ca pensiile vor fi virate in avans in luna mai, asigurand astfel ca pensionarii vor avea acces la fonduri inainte de sarbatoarea Pastelui. Aceasta este o masura importanta, luata pentru a veni in sprijinul pensionarilor in aceasta perioada semnificativa.

Detalii despre programarea platilor

Conform declaratiilor ministrului, pensiile vor fi depuse in conturile pensionarilor pe 2 si 3 mai, in timp ce livrarea acestora prin Posta Romana este programata sa se finalizeze pana la data de 3 mai, inclusiv. Aceasta masura este facilitata de adoptarea a doua acte normative, o hotarare de guvern si un memorandum, care permit declansarea procedurilor necesare inca din luna aprilie.

Rolul hotararii de guvern si a memorandumului

Hotararea de guvern adoptata recent permite Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, precum si Casei Nationale de Pensii, sa initieze procedurile institutionale necesare pentru ca banii sa fie virati la timp. Astfel, Compania Nationala Posta Romana, responsabila pentru livrarea a aproape jumatate din pensiile din Romania, si cele 22 de institutii bancare cu care exista conventii vor putea asigura platile in avans.

Coordinatia cu institutiile financiare si Posta Romana

Ministrul Muncii a subliniat ca s-au purtat discutii atat cu reprezentantii Postei Romane, cat si cu cei ai institutiilor bancare pentru a asigura ca toate aranjamentele sunt in place pentru ca pensiile sa fie platite la timp. Aceste discutii au avut loc imediat dupa ce prim-ministrul a trasat directivele necesare, punand accent pe importanta ca toate procedurile institutionale sa fie completate la timp, astfel incat pensionarii sa nu intampine intarzieri in primirea fondurilor.

Garantii si suport pentru pensionari

Prin aceste masuri, guvernul isi propune sa asigure ca toti pensionarii vor beneficia de pensiile lor inainte de sarbatorile pascale, respectand astfel noile termene stabilite. Ministrul Muncii a reiterat angajamentul guvernului de a sprijini pensionarii, subliniind eforturile continue de a imbunatati serviciile oferite acestui segment important al populatiei. Astfel, pensionarii pot avea incredere ca vor avea acces la resursele financiare necesare pentru a-si gestiona cheltuielile de sarbatori, conform noilor planuri de plata stabilite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *