Care sunt cele mai apreciate destinatii turistice din Cehia ?

Cehia este o tara foarte frumoasa pentru ca are un farmec cu totul aparte. Aici se afla peste 2.000 de castele, o multime de situri incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, poduri medievale si turnuri care reprezinta simboluri specifice acestei tari.

Cehia reprezinta locatia perfecta pentru relaxare, dar si pentru a vizita legendarele piete de Craciun incomparabil de frumoase. Vei fi surprins sa vezi ca aceasta tara isi pne amprenta atat prin istorie cat si prin arhitectura. Ai ocazia sa te bucuri de peisaje absolut minunate si sa admiri stilul gotic specific oraselor acestor tari. De asemenea, poti explora paduri superbe, pesteri si munti atragatori.

O foarte mare parte din economia Cehiei este sustinuta din turism. Praga era destinatia turistica cea mai vizata pana in 2008, cand au inceput sa vina tot mai putin turisti din cauza costurilor marite. Alte principalele puncte de atractie a tarii sunt :  statiunile Karlovy Vary, Marianske Lazne si Frantiskovy Lazne, castelele Karlstejn, Cesky Krumlov si Lednice–Valtice.

In ceea ce privesc zonele naturale care atrag turistii acestea sunt : Cesky raj, Sumava si Muntii Krkonose. Praga totusi ramane locul care ofera un vibe de vacanta prin toata energia pe care o emana. Acest oras vibreaza prin arhitectura, astfel ca poti vedea la tot pasul: palate baroc, catedrale gotice, cladiri cubiste si Art Nouveau. ,,Casa care dansează din Praga,, reprezinta o oda adusa arhitecturii moderne iar ceasul astronomic vechi de 600 de ani este o structura absolut uimitoare reprezentativa pentru orașul vechi.

O priveliste minunata a intregului oras se poate vedea din Turnul medieval Podul Carol si din Turnul Primariei Vechi. De asemenea, panorama orasului mai poate fi admirata si din Castelul Praga care este construit pe un deal si este cel mai mare complex din jurul unui castel din intreaga lume.

In Praga se afla peste 100 de muzee, dintre care se remarca Muzeul National cu o colectie de peste 14 milioane de articole si Muzeul Comunismului. Un alt obiectiv care merita vizitat este Biblioteca Strahov ce dateaza din secolul al XII-lea si este considerata una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume.

Un alt loc care merita vizitat este Castelul lui Cesky Krumlov care reprezinta un Monument al Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Din turnul castelului se pot vedea privelisti uimitoare. In Cesky Krumlov se afla si unicul teatru baroc din Republica Ceha, ce dateaza din 1682.

Acesta este locul perfect si pentru distractia acvatica. Foarte multi vizitatori vin aici sa faca rafting si tubing pe raul Vltava. De asemenea, Castelul gotic-baroc Hluboká nad Vltavou este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din Cehia.

Un alt loc minunat cu izvoare termale este Karlovy Vary. Aici turistii se rasfata in spa-uri si centre de wellness care le ofera atat masaje clasice cat si terapie cu ventuze si bai vindecatoare. Cladirile colorate in stil neo-baroc si neo-renascentist reprezinta emblem orasului si isi pun amprenta printr-un aspect arhitectural unic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *